lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kohta hapottaa!

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM


Talvi on takana ja kevät sekä kesä saapuu kovaa vauhtia. Se tarkoittaa mun oman treenaamisen kohdalla sitä, että talven ylläpitokausi on takana ja kohta mennään kovaa syksyyn saakka. Parhaina päivinä treenejä tulee jopa kolme, kun duunimatkat taittuu pyörällä ja duunin lisäksi ohjelmaan saattaa kuulua punttitreeni tai jotain muuta kivaa. Kuulostaa killeriltä, mutta odotan sitä ihan sikana!

Talven aikana mun treenit on ollut suurimmaksi osaksi salitreeniä ja siihen päälle on tullut about kerran viikkoon käytyä jonkunlaisella aerobisella lenkillä. Toisin sanoen treeni on ollut ylläpitävää ja välillä aika kevyttäkin. Oon treenaillut viikosta riippuen 3-6 kertaa, mutta verrattuna viime kesään ja syksyyn treenimäärät on talven aikana puolittunut mikä on toisaalta tehnyt hyvää sekä pääkopalle että kropalle.

Nyt on sitten aika laittaa vaihdetta taas isommalle. Pyörä on kaivettu varastosta, Malminkartanon portaat korkattu ja spurttitreenikausi avattu. Tähän päälle vielä salihommia 2-4 kertaa viikkoon niin hyvä tulee. Tai hiki nyt ainakin! Treenimäärän kasvaessa myös ravinnon, levon ja palautumisen tarve kasvaa, joten alkuun täytyy lähteä liikkeelle vähän iisimmin ja lisätä kuormitusta hiljalleen. Ja levätä kun siltä tuntuu.

Kesällä on Focus mm. pyöräilyssä.
Laitetaas tähän vielä suunnitelmaa keväälle ja kesälle, niin on mustaa valkoisella. Tavoitteena on treenata syksyyn saakka niin, että seuraavat kohdat tulee täytettyä:

Pyöräilyä n.100 km / viikko
1 mäki/porrastreeni / viikko
1 nopeustreeni / viikko
2-4 salitreeniä / viikko
tämän lisäksi ihan simona VENYTTELYÄ .
 
Ihanan kauheat Malminkartanon portaat.
Sopiva sekoitus siis pitkäkestoista treeniä pyöräilyn muodossa, nopeustreeniä spurttien avulla ja maksimikestävyyttä mäki/porrashommissa sekä lihaskuntoa perään. Näillä mennään. Motivaatiota riittää, toivottavasti aikaakin! Päivittelen kesän aikana missä mennään ja viimeistään syksyllä katsotaan pitikö tavoitteet. 

Hiellä ja hapotuksella,

Laamanaama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti