sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Jalkapalloton Hampurin reissu, was ist das?

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM  

Nyt on kuulkaa sellasta vääntöä, että edessä olisi reissu Hampuriin, tuonne Saksan lempikaupunkiini. Aikaisemmat reissut ovat pyörineet tiiviisti kolmen p:n ympärillä, pallon, pullon ja paskojen juttujen. Tällä kertaan reissuun ei lähde mukaan noista kuin paskat jutut. Ei vaikka samaan aikaan Hampurissa olisi suosikkijengini FC St.Paulin matsi. Miten tähän on tultu? Setä kertoo.

Vuosia sitten olen tehnyt meillä asuvalle naiselle selväksi, että joku päivä me lähdetään kimpassa Hampuriin, mutta vastaus on aikaisemmin ollut vähän sepporätymäinen. No, nyt on myyntipuheet pidetty (hyvät shoppailumahdollisuudet jne.) ja lennot sekä kiva aparmentti varattu. Ja koska mukaan lähtee myös meillä asuva neljän kuukauden ikäinen vauva, niin lyhyt lento ja helposti vaunujen kanssa haltuun otettava kaupunki toimi myös hyvänä syynä bookata lennot Hampuriin.

Niinkuin tuossa jo kirjoittelinkin, niin aikaisemmat Hampurin reissut on keskittynyt enemmän urheilu- ja pubikulttuuriin kuin nähtävyyksien katseluun ja sen takia onkin tosi kiva lähteä katselemaan kaupunkia toisesta näkövinkkelistä. Kaupungistahan löytyy tälläiselle valokuvia räpsivälle merihenkiselle ankkurimiehelle vaikka mitä. On satamaa, museolaivoja, Alster -järvi, nastoja kauppoja, katutaidetta ja isoja puistoalueita. Osuupa kohdalle vielä Dom -tivolin talvikauden päätösjuhlatkin.

Hampurin Dom-tivoli sulkee hetkeksi ovensa meidän siellä ollessa.
Valehtelisin jos väittäisin, ettei St.Paulin pelin väliin jääminen kirpaisisi. Kyllähän se olisi ollut ihan huikea juttu, mutta katsomorempan takia Millerntor -stadionille ei lippuja jäänyt yleiseen myyntiin. Vaikka olisin todennäköisesti liput toista kautta saanutkin, niin futiksen perässä suuntaan Saksaan sitten toukokuussa, joten nautitaan nyt pallottomasta Hampurista. Tekemistä ja nähtävää tulee riittämään, joten lähiaikoina blogista löytyy varmasti paljon Hampuri-läppää. Kertokaahan muutkin Hampurissa vierailleet hyviä vinkkejä nähtävyyksistä sekä must go -paikoista!

Näitä hommia saa odotella vielä reilun kuukauden. Kuva Bremenistä vuodelta 2012
-Laamanaama

Facebook
Twitter
Instagram


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti