sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Suvaitsevaisuutta Euroviisu-fanit!

BLOGI ON MUUTTANUT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (YHDISTYY AUTOMAATTISESTI KOLMEN SEKUNNIN KULUTTUA)

Nyt on pakko kirjoittaa vähän ohi mun normi blogiaiheiden ja kommentoida eilistä Pertti Kurikan Nimipäivien Euroviisu -valintaa. PKN jakoi selkeästi suomalaiset kahtia ja kirvoitti yllättävänkin paljon negatiivisia kommentteja, vaikka suurin osa kansasta toki diggasi bändin meiningistä.

Tässä vaiheessa lienee syytä sanoa, että itse en ole koskaan katsonut Euroviisuja alusta loppuun, koska mun mielestä se ei tarjoa musiikillisesti kuin kurapaskaa eikä itse showkaan ole jaksanut kiinnostaa kuin vähän alusta. Mutta nyt keväällä ajattelin tehdä poikkeuksen ja katsoa koko session pelkästään Pertti Kurikan Nimipäivien takia. Aivan huikeeta, että PKN valittiin yleisön toimesta kisoihin ja se on yksi merkki siitä, että ehkä täällä kieltojen luvatussa maassa uskalletaan olla jo erilaisia.

Euroviisut on vähemmistöjen Roskilde, jotka tunnetaan suvaitsevuuden sanansaattajana, jossa naisella saa olla parta ja sateenkaarilippujen pitääkin liehua. Aina huudellaan, että ole rohkeasti oma itsesi ja ei ole väliä tykkäätkö pojista vai tytöistä. Mutta nyt yllättävän monelle Euroviisufanille onkin kova paikka suvaita kehitysvammaisten Punk-bändi. Miksi?

Jotkut kommentoivat, että PKN:n musiikki on paskaa. Okei, punk ei varmasti kolahda musiikillisesti koko kansaan ja ihan helvetin hyvä niin. Itse punkkia nuoruudesta asti kuunneltuani on ihan hyvä, että se on edelleen marginaalihommaa ja punk-bändit eivät soi Radion Novan taajuudella. Mutta tekosyynä se on huono, koska Euroviisut eivät ole pitkään aikaan ollut musiikkikilpailu vaan enemmän siellä on huomiota herätetty ulkomusiikillisin avuin.

Osalle taas se, että kehitysvammaisten bändi edustaa Suomea oli ihan kauhea järkytys. Jätän tämän vain tähän, mutta voi nyt jumalauta!

PKN:n valinta Suomen edustajaksi on parasta mitä suomalaiselle musiikille on tapahtunut aikoihin. Hartwall Arena kannattaa laittaa jo varmuuden vuoksi varaukseen toukokuulle 2016, sillä Pertti Kurikan Nimipäivät tulevat menestymään.

Suvaitsevaisuutta Euroviisu-fanit!

Punk as a fuck!

Facebook: laamanaamanmaailma
Twitter: laamanaama
Instagram: laamanaamaofficial/

1 kommentti:

  1. Asiaa, mua naurattaa kun moni (nuorempi ihminen) on niin pahoillaan, häpeissään ja pelkää Suomen maineen puolesta. Mitä hittoa, PKN on aidointa punkkia mitä koko 2000-luvulla on tehty ja on paljon siistimpää heittää kunnon punkbändi Euroviisuihin ja katsoa mitä tapahtuu sen sijaa, että laitetaan sinne joku Satin Circus (en tiedä mitään koko bändistä joten en kehu enkä hauku) ja kuvitellaan että se voittaa vain siksi että se on hyvä. Come on :D

    VastaaPoista