perjantai 7. elokuuta 2015

Kymmenen tapaa syödä ja juoda väärin

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (YHDISTYY AUTOMAATTISESTI 3 SEKUNNIN KULUTTUA).

Otin tavoitteekseni elellä elokuun aikana terveellisemmin ja kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syön ja juon, sillä pienillä muutoksilla elämäntavoissa saa ihmeitä aikaan. Netti on täynnä vinkkejä miten syödä ja juoda oikein, mutta ajattelin käänteisesti koota asioita, joilla terveellinen elämä ja esimerkiksi painonhallinta ei ainakaan tule onnistumaan. Here we go!

1) Epäterveellinen ruokavalio


Syö mahdollisimman rasvaista ja hiilihydraattipitoista ruokaa. Muista, että sokeri on tärkein osa ruokavaliota. Ravintoympyrään kuuluvat olennaisesti tällöin päivittäiset roskaruoat, karkit, leivonnaiset sekä limut.

2) Pitkä ateriaväli


Syö ainoastaan kerran päivässä. Näin aikaa jää muuhunkin eikä tarvitse koko ajan miettiä ruokailujuttuja. Vaikka asiantuntijat sanovat, että on tärkeää syödä pieniä annoksia muutaman tunnin välein niin älä usko. Ne vain kusettavat!

3) Muista liian isot/pienet annokset


Edelliseen liittyen on tärkeää että syöt itsesi ihan ähkyyn kerran päivässä tai sitten et syö juuri mitään. Älä ainakaan tee sitä virhettä, että ottaisit lautasellesi myös kasviksia tai salaattia, sillä silloin siihen ei mahdu vaaleaa pastaa tai riisiä niin paljon. Tai jos otat salaattia, niin muista että salaatikastiketta täytyy ottaa niin paljon että salaatti ui siinä.

4) Älä syö monipuolisesti


Monipuolisesti syöminen on turhaa. Unohda proteiinin lähteet ja kaikki vihreä. Pelkästä hiilarimössöstä saat hirmuisesti energiaa!

 

5) Skippaa aamupala


Aamupala on päivän tärkein ateria. Paskanmarjat. Suosittelen, että juot aamulla pari kuppia kahvia ja syöt sitten vasta illemmalla, paitsi silloin jos et ehdi. Täysjyväpuurot ja tumma leipä aamulla lihottaa sekä etenkin kuituja sisältävät ruoat aiheuttavat vaarallisia tauteja.

6) "Älä syö niin laihdut"


Tämä on tärkein. Ihminen laihtuu ainoastaan silloin kun ei syö tarpeeksi. Mitä vähemmän syöt, sen paremmalta näytät. Jos haluat esimerkiksi kesää varten rantakuntoon niin muista treenata kuin hullu ja olla syömättä. Huimaus ja huono olo ei johdu syömättömyydestä vaan siitä, että on niin kiireinen elämä.

7) Juo vähän vettä


Vesi turvottaa ja kuka jaksaa juosta koko ajan vessassa? Myös iho näyttää paremmalta kun on vähän kuivakka.

8) Juo sokeroituja juomia


Koska vesi aiheuttaa vain rakon täyttymisen niin se kannattaa korvata limuilla, sokeroiduilla mehuilla ja Hart Sportilla. Unohda vishyt ja kivennäisvedet. Ne vasta kusettaakin.

9) Muista alkoholi


Juo päivittäin vähintään pari tuoppia olutta tai lasia viiniä. Etenkin punaviini on terveellistä sydämelle ja olut keventää oloa.

10) Älä liiku vaan katso telkkaria ja napostele


Se, että ihmisen pitäisi liikkua paljon ja pitää itsestään huolta on silkkaa sontaa. Helpompaa ja paljon kivempaa kuin esimerkiksi lenkkeileminen on sohvalla istuminen ja Salkkareiden katselu. Telkkaria ei kuitenkaan kannata katsoa ilman, että toisessa kädessä on suklaalevy ja toisessa sipsipussi.

Terveellisin terveisin,

terveystieteilija Laamanaama

Ps. Loppuun haluaisin vielä muistuttaa, että nälkä lähtee syömällä ja puoliso juomalla.

Yhden voi kuitenkin silloin tällöin ottaa.

Pizza päivässä pitää ihmisen tyytyväisenä.
Facebook
Twitter
Instagram   
Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti