lauantai 15. elokuuta 2015

Unohda 90-luku, Tallinna on kansainvälinen ja viehättävä kaupunki

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (SIIRTYY AUTOMAATTISESTI 3 SEKUNNIN KULUTTUA)

Tallinnasta tulee monelle "oikein matkustavalle" mieleen halvan viinan perässä risteilevät känniset Suomi konekivääri- paitaiset suomijuntit ja Suomessa Ale Cogia lipittävät kovaääniset virolaiset raksamiehet. Osa saattaa muistaa vielä 90-luvun ankean palvelukulttuurin sekä feikkitavaraoita myyvät venäläistaustaiset mummot. Silmät kannattaa avata ja päivittää itsensä sekä ajatukset 2010-luvulle. Tallinna on nimittäin muuttunut.

Satamaa.

Jos ei jaksa antaa laivoilla ja sataman läheisyydessä näkyvän kaljaralliturismin haitata, niin Tallinnasta saa paljon irti. Kaupunki on nostanut profiiliaan viimeisen 15 vuoden aikana huimasti. Ihmiset puhuvat hyvää englantia (kyllä, paikalliset tykkäävät puhua ennemmin sitä kuin Suomea), uusia kauppakeskuksia ja ison profiilin toimistorakennuksia nousee jatkuvasti lisää ja vanhan kaupungin mukulakivikatujen varrelta löytyy viehättäviä hotelleja sekä kahviloita. Toki kansainvälistymisen ja turismin kasvamisen myötä myös hinnat ovat nousseet, mutta silti ne ovat Suomeen verrattuna edulliset. Ja tietysti jos brenkku maistuu, niin säästäähän senkin tuomisessa euroja Alkon hintoihin nähden, vaikka itseäni tuo kaljakeissien roudaus jaksaa ihmetyttää.

Niinkuin tuossa jo kirjoitinkin  niin kaupunki on etenkin kesäaikaan erittäin kansainvälinen, tyylikäs ja monelta osin esimerkiksi Helsinkiä edellä eurooppalaisuudessa, jotain mitä se ei ollut vielä kymmenen vuotta sitten. Lisäksi ostosmahdollisuudet ovat hyvät, sillä Virosta löytyy useita vaateliikkeitä joita ei Suomessa ole, esimerkiksi Etelä-Euroopasta tutut Berska ja Pull and Bear tai  uutena brittiläinen urheilujätti Sports Direct. Ydinkeskustan ulkopuolelta löytyy lisäksi kauppakeskuksia (esim. Rocca Al Mare) joihin voi tehdä pistohyökkäyksiä.

Vana Tallinn.

Säpinää vanhassa kaupungissa.


Vanhan kaupungin kukkulalta näkee hyvin yli kaupungin kattojen.
Jos et pidä Tallinnaa juuri minään tai et ole siellä aikoihin käynyt, niin anna sille mahdollisuus. En mäkään ole siitä aina pitänyt, mutta nyt siellä viihtyy erittäin hyvin! Jos haluat nähdä enemmän niin varaa hotelli jostain keskustan hotellista ja mene sellaisiin paikkoihin missä et ole ennen tai ainakaan usein käynyt. Tallinna on muutakin kuin sataman Super Alko tai vanha kaupunki.

-Laamanaama

Facebook
Twitter
Instagram 
Bloglovin  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti