tiistai 28. heinäkuuta 2015

Heinäkuun 100 km juoksutavoite - Miten meni noin niinkun omasta mielestä?

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM 

Boom boom!

Itsensä hehkuttaminen on aika vammaista, mutta fiilis on nyt mitä mainioin, joten annan mennä. Asetin tavoitteekseni juosta heinäkuun aikana 100 kilometriä ja tuo tavoite toteutui jo muutamaa päivää ennen kuun vaihdetta. Normisti kipittelen kuukauden aikana sellaiset 20-30 kilometriä, joten pohjakunto oli olemassa, mutta mulla ei ollut täyttä varmuutta paikkojen kestävyydestä eikä etenkään siitä, missä välissä ehdin noin usein lenkillä käydä. Onneksi heinäkuun kolme ensimmäistä viikkoa olin lomalla, joten duunihommat eivät sotkeneet treenaamista ja vaikka tulikin kierreltyä pitkin poikin Suomea, sai lenkkarit onneksi helposti pakattua matkaan mukaan.

Juoksin heinäkuun aikana 13 lenkkiä, joten lyhyellä matematiikalla (ketä mä huijaan, laskimella laskin!) yhden lenkin keskimitta oli 7.6 kilsaa. Pisin matka oli vähän reilu kymppi ja lyhin neljä kilsaa, joten mitään kenialaismatkoja en lähtenyt edes yrittämään, etenkään kun kroppa ei varsinaisesti ole mallia maraton vaan enemmänkin wannabe-hokiperse. Ja koska tiesin, että alkukuusta on enemmän aikaa ja motiakin, niin olin kuin huomaamatta rykäissyt kuun puoliväliin mennessä 72 kilometriä. Oli nastaa huomata, kuinka loppukuusta juokseminen tuntui kevyemmältä ja paremmalta kuin ensimmäisillä lenkeillä, joten kunto ja hapenottokyky oli selkeästi parantunut noinkin lyhyessä ajassa. Pelkästään juoksutreeneissä kulutin Polarin RCX3 -sykemittarini mukaan 9568 kaloria. Not bad! Alla www.polarpersonaltrainer.com -sivuston kuvakaappaus.

Suosittelen Polarpersonaltrainer -ohjelmaa treenipäiväkirjaksi.
On myönnettävä, että kynnys lähteä lenkille duunipäivän jälkeen on aika paljon korkeampi kuin lomalla ollessa. Duunipäivinä on käytännössä muutama tunti aikaa juosta yleensä iltaisin, kun lomaillessa tai vapaapäivinä voit hölkötellä silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Energiatasotkin on luonnollisesti selkeesti alempana ja hommasta saattaa tulla pakkopullaa. Sen takia en uskokaan, että normikuukauden aikana olisin saanut sataa kilometriä täyteen kovinkaan helpolla, paitsi jos olisin keskittynyt pelkkään juoksemiseen. Nyt kuitenkin treenasin salilla hölkkäilyn lisäksi sekä suhailin jonkun verran myös pyörällä.

En tiedä tuntuuko vaan siltä, mutta tälläisten "julkisten" tavoitteiden asettaminen itselleen antaa motivaatiota tehdä asioita. Kun on kovaan ääneen huudellut tekevänsä jotain, niin ei luonto anna periksi sluibailla. Sen takia voisinkin ottaa tästä tavan ja asettaa julkisia tavoitteita treenaamisen saralla jatkossakin.

Elokuun tavoitteena voisi olla herkkujen ja muun roskaruoan vähentäminen. Syön terveellisemmin ja jätän turhat sekä huonot sokerit pois ja tietty urheilen 4-7 kertaa viikossa. Jos vaikka saisi vähän rasvaa pois ja itseään timmimpään kondikseen. Juoksuakin jatkan kun olen vauhtiin päässyt, mutta 100 kilometriä en tavoittele, vaan pistän tavoitteeksi 50. Joo, näillä mennään.

Menkäähän lenkille, se tuo energiaa ja hyvää fiilistä. Hyvää kesän jatkoa kaikille vaikka kelit ei ainakaan vielä ole olleet suosiollisia. Tai no, riippuu mistä diggaa!

Hikinaama.
-Laamanaama

Facebook
Twitter
Instagram   
Follow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti