torstai 25. kesäkuuta 2015

100 kilometrin juoksuhaaste heinäkuulle

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM 

En oikein jaksa noita somessa pyöriviä haasteita, mutta ajattelin nyt kuitenkin haastaa lähinnä itseni ja jos joku muukin innostuu niin messiin vaan.

Tavoite on yksinkertainen eli juosta heinäkuun aikana 100 kilometriä. Tyyli on vapaa eli kilometrit voivat pitää sisällään niin lyhyitä kuin pitkiäkin lenkkejä, tasavauhtisia juoksuja, intervalleja, spurtteja, mäkitreeniä tai mitä tahansa mikä vain tapahtuu juosten. Tasaisen laskun kaavalla tavoitteen täyttymiseen vaaditaan 25 km viikkoon eli kolmen lenkin viikkotahdilla reilun 8 km pyrähdyksiä. Ei kuulosta ihan tappomeiningiltä, mutta ei tässä ihan mukavuusalueellakaan olla.

Taustalla tässä haasteessa on sellainen hassun hausa juttu kuin se, että kävin vaa'alla jokunen aika sitten ja tajusin, että painan enemmän kuin koskaan, 97 kiloa! Normaalisti mun paino on pyörinyt 90-93 kilon hujakoilla, joten ei tässä sinällään mitään kriisiä ole, koska lihaskunto on kohtuu kondiksessa ja treenaaminen on maistunut ihan ookoo. Mutta ihan kun olisi etureppu vähän kasvanut ja ennen kuin on liian myöhäistä, niin voisi yrittää vähän juoksemalla saada itseänsä kiinteämmäksi, painoa pois ja samalla nauttia (toivottavasti) hyvistä kesäkeleistä.

Jotta motivaatio pysyy kondiksessa, niin pyrin juoksemaan mahdollisimman erilaisia reittejä eri nopeuksilla, jotta kroppa saa tarvitsemiaan ärsykkeitä. Onneks on kesä, lomaa muutama viikko ja toivottavasti aikaakin ravata pitkin poikin juoksupolkuja! Katsotaan sitten elokuun alussa miten pahasti homma kyykkäs vai onnistuinko tavoitteessani.

Kokeile säkin joko samalla matkalla tai aseta oma tavoitteesi!

Näissä maisemissa kelpaa juosta.

Muista seurata Laamanaaman maailmaa myös näissä someiluissa tai avaan teidän lenkkarin nauhat!

Facebook
Twitter
Instagram
Follow
Hiellä,

TL


1 kommentti:

  1. Heinäkuun puolivälin krouvi on ylitetty ja kilsoja on 15.7 mennessä takana jo 75,1! Täytyy sanoa, että oon itekin tosi yllättynyt miten hyvältä on juoksu tuntunut ja koko ajan vaan fiilis paranee. Tässä sen näkee, kun vähän haastaa itseään julkisesti niin tulee tehtyä =)

    VastaaPoista