tiistai 16. kesäkuuta 2015

HJK - Liverpool - tämä on ryöstö!

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (SIIRTYY AUTOMAATTISESTI KOLMEN SEKUNNIN KULUTTUA)

Maanantaina 15.6 julkaistiin tieto, että suuri ja mahtava Liverpool saapuu Suomeen pelaamaan näytösottelun kotoista suurseuraa HJK:ta vastaan 1.8. Onhan se tavallaan hienoa, että näitä barcelonia ja liverpooleja tuodaan tänne härmään pelaamaan, mutta kysymys kuuluukin, että saako kukaan yli 10-vuotias näistä näytöspeleistä mitään irti riistohintaisilla lipuilla?

Ja ennen kuin kukaan alkaa valittamaan, että mitä sä itket jne. niin haluan sanoa, että jokainen maksakoot höntsäpelistä vaikka 500 euroa, mutta onhan se nyt aivan älytöntä, että täysin turhanpäiväiseen ja panoksettomaan peliin myyjään lippuja kalliimmilla hinnoilla kuin keskiverto Valioliiga tai Bundesligapeliin ja ihmiset vielä ostavat niitä suut vaahdossa.

Itse olen nähnyt elämäni aikana yhden Liverpoolin pelin, kun kävin 2014 katsomassa suosikkiseurani West Hamin ja Poolin kohtaamisen. Liput ostin West Hamin sivujen kautta virallisesta lipunmyynnistä ja maksoin niistä 80, joka tuntui suorastaan ryöstöltä vaikka kyseessä oli tärkeä Valioliigan matsi. Nyt HJK pyytää näytösottelusta 31.50-152.50 euroa! Törkeä hinta vaikka lippujen tuotot menisi kuinka hyvään tarkoitukseen tahansa (mitä tässä tapahtumassa ei edes tapahdu). Ymmärrän myös sen, ettei Liverpoolin roudaaminen Suomeen ole halpaa hommaa ja tottakai järjestäjät haluavat tehdä tapahtumasta voitollisen. Silti tämä koko homma saa pahan maun suuhun.

HJK fanit käyvät kuumana, sillä 1.8 kalenteriin oli merkitty vierasottelu Maarianhaminaa, jonne parisataa fania oli jo ehtinyt varata liput. Nyt ottelu on siirretty pelattavaksi myöhäisempään syksyyn Liverpool -pelin tieltä. Ja suurin osa HJK -faneista olisi takuuvarmasti matkustanut ennemmin Ahvenanmaalle katsomaan Veikkausliigaa kuin mennyt Stadikalle kuuntelemaan You'll Never Walk Alonea.

Ketkä tästä järjestäjien lisäksi sitten hyötyvät? No junnufutaajille ja Liverpoolin kannattajille tämä ottelu on varmasti kova juttu. Itsekin tunnen pari fania, jotka eivät näe tapahtumassa muuta kuin positiivisia asioita. Ja jos ei ole mahdollisuuksia tai kiinnostusta matkustaa Englantiin paikan päälle katsomaan suosikkiseuraansa, niin nyt se on mahdollista nähdä Helsingissäkin. Mutta onhan se vähän eri asia katsoa peliä, jossa on tunnelmaa ja panosta kuin höntsäfutista hiljaisella Stadionilla, jossa saattaa kuulla kun joku Poolin akatemiajätkä pieraisee vaihtopenkillä. Kuten sanoin, jokainen maksakoot näistä jos haluaa. Mä menen mielummin katsomaan näitä pelejä Englantiin tai Saksaan.

Ei pahalla ketään kohtaan. Pahoitin vaan mieleni. Toivottavasti tulee rahan arvoinen tapahtuma!

Tästä paikasta maksoin 80 euroa.


-Laamanaama

Voit seurata Laamanaaman maailmaa myös alle olevissa someiluissa:

Facebook
Twitter
Instagram
Follow


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti