sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ruokaile Berliinissä 207 metrin korkeudessa

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (SIIRTYY AUTOMAATTISESTI KOLMEN SEKUNNIN KULUTTUA)

Alexanderplatzilla sijaitseva TV-torni Fernsehturm on Berliinin maamerkki. 368 metriä korkea torni näkyy kauas ja onkin yksi Berliinin suosituimmista turistikohteista. Päheät on näköalat myös tornista ja Berliiniin matkaaville voikin suositella visiittiä sinne.

TV-torni on Berliinin symboli.
Sisäänpääsy torniin kustantaa kellonajasta riippuen 13-23 euroa ja sillä pääsee näköalatasanteelle 203 metrin korkeudelle tutkailemaan miltä Berliini näyttää yläilmoista katsottuna. 1,2 miljoonaa ihmistä käy tornissa vuosittain, joten niinkuin suosituissa turistihommissa yleensä, myös tuolla saa jonottaa kuin halpahallin avajaisisissa ennenkuin ylös asti pääsee. Mutta jos varaat tornin ravintolasta itsellesi pöydän, pääset VIP-jonoon ja olet ylhäällä huomattavasti nopeammin kuin pelkät maisemien tutkailijat ja saat vielä ruokaakin. Melkoinen win-win situation!

70-lukuhenkisen ravintolan kaikki pöydät ei ole ikkunapaikkoja, mutta jokaisesta näkee silti hyvin ulos.
Vuonna 1969 valmistuneen TV-tornin ravintolan erikoisuus on komeiden puitteiden lisäksi vaihtuvat näköalat. Ravintola nimittäin pyörii, joten reilun puolin tunnin aikana näet koko kaupungin nousematta paikaltasi kertaakaan. Onkin ehkä järkevää käydä tornissa heti reissun aluksi, niin saa kattavan kuvan paikoista ja niiden sijainnista, etenkin jos on ensi kertaa Berliinissä.

Näköalaa 207 metrin korkeudesta.
Pianohommia on myös tarjolla.
Itsehän en ole mikään ruoka-asiantuntija ja syön siksi ettei mulla olisi nälkä, joten kulinaarisia vinkkejä en osaa antaa. Mutta menulistalta löytyy kyllä valinnan varaa ja hintatasokaan ei ole Suomeen nähden kova (Berliinin tasoon hieman keskiarvoa korkeampi kylläkin). Jos menet torniin heti aamusta, voit syödä siellä myös aamupalaa ja suunnitella samalla päivän ohjelmaa. 

TV-tornin hissillä ei pitkään nokka tuhise, kun ollaan jo ylhäällä.
Pari asiaa kannattaa kuitenkin huomioida ruokailun ja tornissa käymisen suhteen. Pöytävaraus on lähestulkoon aina pakollinen ja muutenkin liput on hyvä ostaa ennakkoon. Lisäksi turvatarkistus on mallia lentokenttä, joten jonkun verran aikaa menee siihenkin. Todella pilvisenä ja sateisena päivänä näköalat eivät varmasti ole parhaat mahdolliset, mutta kirkkaalla ilmalla sieltä näkee pitkälle. Laamanaaman halpamatkat suosittelee ja antaa arvosanaksi 4/5!

-Laamanaama
Das ist Berlin.
Facebook
Twitter
Instagram


  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti