sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Vauvan kanssa ulkomaille - piece of cake vai highway to hell?

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (PÄIVITTYY AUTOMAATTISESTI KOLMEN SEKUNNIN KULUTTUA)

Huhtikuussa olisi edessä viikon talviloma vaikka kevät onkin jo silloin pitkällä. Yleensä aina on lomalla tullut lähdettyä reissuun, kun matkustaminen nyt sattuu olemaan vähän niinku hiton kivaa. Ja mitäs suunnitelmia nytkään muuttamaan. Tällä kertaa erona edellisvuosiin on se, että reissuun lähtee kahden sijasta kolme. Nimittäin silloin kypsässä neljän kuukauden iässä oleva beibi.

Jotkut saattaa ajatella, että sen ikäinen on liian nuori lähtemään reissuun. Oon toista mieltä. Siinähän se tulee mukana ja pääseepähän jo nuorena matkailun makuun, vaikkei nyytti mitään siitä tule muistamaankaan. Kun reissua suunnittelee, niin täytyy vaan pitää huoli, että kohdekaupungissa on helppoa mennä rattaiden tai vaunujen kanssa ja että maitoa on tarjolla silloin kun ipana sitä tarvitsee. Ja ainakin itselle on tärkeää kun ensimmäistä kertaa lähtee koneeseen kanssamatkustajia kakkavaipan kanssa häiritsemään, ettei lento ole liian pitkä. Joten tässä vaiheessa pysytään tiiviisti Euroopan ilmatilan sisäpuolella.

Muuttaako se sitten mitään, että uusi herätyskello matkaa mukana? Totta hitossa. Asiat täytyy ottaa huomioon vauvan kannalta, muttei vauvan ehdoilla. Täytyy kuitenkin uskaltaa lähteä ja elää. Matkalaukkuun täytyy tietty pakata omien kamojen lisäksi jäätävä läjä vaippoja, harsoja, helistimiä, rintareppua ja mitä näitä vauvahommia nyt onkaan. Ja varmaan jonkunlaiset rattaatkin on kiva ylläri, kun ei toi tyyppi varmaan silloin vielä omilla jaloillaan kulje, vaikka onkin hurjan älykäs ja saletisti tuleva suurnainen.

Reissun suunnittelemisen kannalta ehkä se olennaisin juttu on passin hankkiminen skidille. Silloin kun tää setä oli pieni, niin äidin passissa oli lisäsivuilla joku maininta ja eikun ulkomaille. Mutta nykyään täytyy jokaisella olla oma passi vauvasta vaariin. Ei siis muuta kuin passikuvaan ja poliisilaitokselle! Mulla on sellainen fiilis, että jo pelkästään tuon kuvan ottaminen tulee olemaan mielenkiintoinen operaatio ja tulee koettelemaan isän ja äidin hermoja.

Tässä päästäänkin hyvällä aasinsillalla (mistä tääkin sanonta tulee?) lapsen äitiin. Mikäs mun on suunnitella reissuja ja tallustella pitkin katuja, kun ei tarvitse imettää. Lapsi on kuitenkin sidoksissa äitiinsä tossa iässä 24/7 ja jos tulee nälkä, niin tulee myös itku. Lienee siis hyvä majoittua sellaiseen hotelliin tai huoneistoon, jossa on tilaa ja hyvät mahdollisuudet pyöritellä vauva-arkea lomallakin ja unohtaa ne kahden tähden räkäiset hotellit, jossa saattaisi muuten pari yötä viettääkin.

Matkakohdevaihtoehtoja on tässä tullut mietittyä, mutta lopullista päätöstä ei olla vielä saatu aikaiseksi. Mun päässä on pyörinyt unelma mennä perheen kanssa Hampuriin, kaupunkiin joka on ollut mun yksi suosikkimestoista jo pitkään. Vähän nolo myöntää, mutta vaikka siellä on tullut käytyä kolme kertaa aiemmin, niin silti sen nähtävyydet on rajoittunut mulla futisstadikoille, kaupungin keskustaan sekä Reeperbahnin futispubien ympäristöön. Saisin ihan hyvän syyn lähteä sinne siis jälleen kerran ja mennä oikeasti kiertelemään sellaisiakin paikkoja joihin ei poikien futisreissuilla ole tullut mentyä. Toisaalta oon aina ihmetellyt minkä takia ihmiset matkustelee kerta toisensa jälkeen samoihin paikkoihin ja nyt olisin tekemässä samaa. Ehkä mussa asuu jo pieni eläkeläinen, joka haluaa aina lentää Rodokselle tai Fuengirolaan syömään lihapullia.

Onhan noita muitakin vaihtoehtoja. Praha, Wien, Kööpenhamina, Lontoo, Amsterdam. Tähän nyt voisi luetella kaikki Euroopan kaupungit. Kertokaahan te pienten lasten kanssa tai ilman matkustaneet hyviä vinkkejä mihin kannattaisi keväällä lähteä? Plussaa kohtalaisen lyhyistä lennoista ja Suomea edullisemmasta hintatasosta. Ja muutenkin kaikki pienetkin vinkit pienen vauvan kanssa matkustamisesta kannattaa kertoa. Jos saa toivoa, niin mielellään ne positiiviset, ettei täällä päässä aleta jarruttelemaan jo mun hyvin alkanutta lomakuumeilua!

-LaamanaamaFacebook: laamanaamanmaailma
Twitter: laamanaama
Instagram: laamanaamaofficial

4 kommenttia:

 1. Budapestiä et ollut laittanut listalle?

  Kiva lyhyt lentomatka, edullinen hinta taso, mukanvan tasinen kaupunki työnellä rattaita. Potkupallo scene toki aika onneton, jollei lasketa niitä kertoja kun huuhkajat käy siellä häviämässä varman voiton taas :D

  Rooma en voi suositella, siellä kerran piipahtaneen samalaisella kokoonpanolla. Cesar ei ollut ajatellut lastenrattaiden käyttämistä kaupungissaan kun katujaan piirteli, sen verran on ahdasta ja epätasaista - ja toisekseen paikalliset autoiljat pitävät jalankulkijoita liikuvina keiloina, olit sitten "suojatiellä" tai kävelytiellä...

  Mutta päädyitte mihin tahansa, niin voin luvata että matkaseurana prinsessasi on paljon helpompi, kuin yksikään sun vakio kavereista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budakin yksi vaihtoehto, mutta siellä(kin) on tosin tullut jo käytyä. Vielä ei ole mitään bookkailtu, joten ei sekään mahdoton idea ole!

   Poista
 2. Mä olen ollut Lontoossakin yksin kolmen lapsen kanssa, yksi yö ja kierrettiin nähtävyydet ja junalla vielä Walesiin. Näin jälkikäteen hirvittää, että niin moni asia olisi voinut mennä pieleen, mutta rohkea rokan syö! Viime kesänä Budapestissä, kävelivät pitkiä reissujakin, ekana päivänä 14km. Rattaassa/vaunuissa viihtyvän kanssa on melkein vielä tosi helppoa, kun ei tarvi ajatella lapsen kävelemistä... Lennoille oon ottanut nasolinia ja puuduttavia korvatippoja ja niitä ilmastoivia korvatulppia. Mukaan reissuun kuumeen ja kivun varalle hyvät panadol-pakkaukset isompaankin tarpeeseen. Gefilustippoja, käsidesiä... Mullahan lishaastetta tulee nuorimmaisen kroonisesta ripulitaudista, mutta sekään ei estä matkustelua, kun sen asenteen ottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just noin! Kaikki on omasta asenteesta kiiini :) Ja pieni seikkailu tekee aina hyvää!

   Poista