lauantai 26. joulukuuta 2015

Tarinat joulukalenterin takaa - luukut 13-24

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM 

Joulukuun aikana Laamanaaman maailman Facebook-sivuilla on ollut joulukalenterikilpailu, jonne päivittäin postasin kuvia reissuiltani. Tietämällä oikean kaupungin sai pisteitä ja eniten bojoja kerännyt voitti matkailuaiheisen yllätyspalkinnon, joka oli Eckerö Linen päiväristeily Tallinnaan aamupalalla. Täältä löydät tarinat ensimmäisten 12 kuvan takaa. Nyt on vuorossa luukut 13-24.

Luukku 13 - Kotka, SuomiKotka on siitä jännä kaupunki, ettei siellä ole tullut käytyä kuin kerran, kesällä 2013. Meripäivät olivat vielä käynnissä ja käytiin vähän haistelemassa tunnelmaa. Kuvassa Teemu Selänteen Lucky 13 -jahti on lähtenyt kohti Kirkkonummea railakkaan viikonlopun jälkeen.

Luukku 14 - Brac, KroatiaKesä 2009 ja ratkiriemukas reissu Italian kautta Kroatiaan. Lennettiin frendin kanssa Milanoon ja paineltiin sieltä junalla ensin Roomaan ja sitten Anconan kautta laivalla Splitiin. Tää kuva on Bracin saarelta läheltä Splitiä. Hieno mesta ja kauniit maisemat.

Luukku 15 - Hampuri, SaksaNiinkuin monet tietääkin niin Saksa ja etenkin Hampuri on tosi lähellä mun sydäntä. Hampurissa on sitä jotain, kauneutta, rosoisuutta ja merellistä meininkiä. Tää on keväältä 2015, kun vietiin meidän vauva ekalle ulkomaan reissulle. Hampurista oon kirjoitellut muutamankin postauksen ja tässä niistä viimeisin.

Luukku 16 - Bad Gastein, ItävaltaKevättalvella 2012 päätettiin, että lähdetään kesällä käymään Alpeilla patikoimassa. En ollut käynyt Alpeilla aikaisemmin ja aika randomisti kohteeksi päätettiin Itävallan Bad Gastein, jonne suhattiin Münchenistä junalla. Ilmat olivat viiden päivän aikana välillä aivan karseat, vettä tuli suurimman osan ajasta, mutta välillä näki onneksi edes hieman maisemia. Bad Gastein blogipostaus löytyy täältä.

Luukku 17 - Berliini, SaksaEn ollut käynyt Berliinissä ennen kevättä 2014, mutta silloisella futisreissulla ihastuin kaupunkiin sen verran paljon, että piti mennä uudestaan jo vuoden päästä. Berliinissä on tekemistä ja näkemistä monelle päivälle, mutta erityisesti futisfaneille suosittelen matkaa sinne. Union Berliinin peleille etenkin massiivista peukkua. Lue lisää täältä.

Luukku 18 - Cadiz, EspanjaLoppukesästä 2012 Espanjaa rundatessa käytiin myös Cadizissa, jota oli hehkutettu paljon. Meidän majapaikka oli kilometrien päässä Rotan kaupungissa, jossa ei muita skandinaaveja näkynyt.

Luukku 19 - Milano, ItaliaOon käynyt Milanossa kahdesti, 2009 ja 2014. Ei ehkä mikään lempikaupunkini, mutta kyllä sielläkin ainakin sen päivän-kaks viihtyy. Tämä kuva on Duomon vieressä olevasta ostoskeskuksesta, jossa on kohtuu komeat puitteet.

Luukku 20 - Pulau Tioman, MalesiaViidakkohommia! Kävästiin 2013 Singaporessa, Malesian puoleisessa Borneossa ja lopuksi löhöiltiin Pulau Tiomanilla ja Pulau Besarilla. Tässä meen aivan yltä päältä hiessä Tiomanin viidakkopolkuja pitkin. Apinat hyppivät vieressä ja piti tsekkailla, ettei käärmeet ja muut ötökät pääse käsiksi. Rankkaa, mutta hienoa!

Luukku 21 - Bellinzona, SveitsiHopp Schwiiz! 2014 oli eka kerta Sveitsissä. Yhden pysähdyksen taktiikka vei meidät Bellinzonan linnakaupunkiin, jossa sunnuntaina oli hiljaista kuin luostarissa, mutta kuitenkin tunnelmallista. Bellinzonasta voit lukea täältä.

Luukku 22 - Lefkas, KreikkaKesällä 2014 lähdettiin äkkilähdöllä Kreikan Lefkasiin, kun alkukesästä oli ollut niin paskat kesäkelit Suomessa. En hirveästi ole pakettimatkoilla ollut ja olin vähän skeptisen sen kaikista kliseistä niin kuin tästä blogipostauksesta voi päätellä. Oli kuitenkin huikean kiva reissu ja annan lämpimän suosituksen Lefkasille!

Luukku 23 - Koh Lanta, ThaimaaKoh Lantan auringonlaskut on hienoimpia mitä vastaan on tullut eikä tämä edes ollut parhaasta päästä. Täällä chillailtiin 2010, kun oltiin viiden viikon Aasian tourilla. Koh Lantalle varovainen peukku.

Luukku 24 -  Tallinna, ViroTallinna on melkein kaikille suomalaisille tuttu. Kaupunki, joka on kansainvälistynyt niin nopeasti, että Helsinki alkaa olemaan tuppukylä siihen verrattuna. Lue lisää mun kokemuksia Tallinnasta täältä!

Kiitos kaikille joulukalenterikisaan osallistuneille ja onnea kisan voittaneelle Maryamille :)

-Laamanaama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti