maanantai 5. tammikuuta 2015

Mitäs tulikaan luvattua?

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM 

Lokakuun alussa tein itselleni treenitavoitteet loppuvuodeksi ja nyt taitaa olla sopiva aika katsoa mitä hittoa sitä on tullut luvatuksia ja kuinka päin seiniä ne lupaukset menikään. Tuon koko jutun voit käydä lukaisemassa täältä, mutta kiteytettynä neljä lupausta menivät näin:

1. Haluan treenata hyvin ja monipuolisesti
2. Haluan syödä hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti.
3. Haluan venytellä enemmän.
4. Haluan nauttia elämästä.

Kesän aikana (1.4-31.8) tuli perinteisesti treenattua kovaa ja paljon, mutta syksyä kohden treenimäärätkin vähenivät, suurimpana syynä about kuukauden kestänyt nihkeääkin nihkeämpi flunssa ja duunimatkapyöräilyn vaihtuminen espoolaishenkisesti yksityisautoiluun. 121:een päivään mahtui kuitenkin 81 treeniä, joten ei tuossa kuitenkaan lenkkareita ja hihattomia tribaalipaitoja (vitsi!) heitetty roskikseen.

Juoksukilometrejä tuli kolmen kuukauden tai periaattessa kahden, kun yksi kuukausi meni sairastaessa, ajalta aivan liian vähän, nimittäin 78 km. Se tarkoittaa 13:sta juoksulenkkiä eli keskimäärin kerran viikossa oon lyllertänyt jossain päin Espoon rantaraittia. Pyörällä tuli onneksi sotkettua vähän enemmän, 435 kilsaa. Näistä suurin osa on alkusyksyn duunipyöräilyjä, joita tuli yhteensä 24 eli kakstoista kertaa edestakaisin. Tuohon voi olla ihan tyytyväinen, mutta tulevana keväänä ja kesänä nuo kilsat tulevat olemaan toivottavasti moninkertaiset. Kolmas treeni, jota sitten etenkin joulukuussa tuli paljon tehtyä oli salitreeni, 41 kertaa lokakuun alusta joulukuun loppuun välisellä ajalla. Puntilla tuli huseerattua aika sekalaisin ohjelmin, välillä fiilispohjalta, välillä tein isoja lihasryhmiä yrittäen kasvattaa lihasmassaa ja silloin tällöin treenasin Tabata -treeniä.

Noi treenimäärät ei nyt ehkä niin paljoa ketään kiinnosta, joten mennään etiäpäin katselemaan miten tavoitteet pitivät paikkaansa.

1. Haluan treenata hyvin ja monipuolisesti

 

Niin no, kyllä kai jokainen haluaa, mutta omalta kohdaltani tuo onnistuikin ihan hyvin. Aerobista olisi voinut etenkin lenkkeilyn osalta tehdä enemmänkin, mutta toisaalta ei sitäkään jaksa eikä tarvitse ympäri vuoden tehdä, kun ei ole tähtäämässä maratonille eikä muutenkaan tavoittele mitään Kepreselassien vartalonmallia. Mulle pääasia on, että teen sekä lihaskuntoa että aerobista antaen kropalle erilaista ärsykettä. Eli rimaa hipoen rasti ruutuun!

2. Haluan syödä hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti.

 

Tää onkin vähän kaksipiippuinen juttu. Yleisesti syön terveellisesti useita kertoja päivässä ja välttelen napostelemista sekä herkuttelua. Nyt ehkä semisti lipsahti ja roskaruokaa tuli vedettyä kerran-pari viikossa. Painokin nousi välillä uusiin ennätyslukemiin (97 kg), mutta palasi takaisin normitasolle (93 +/-2 kg). Tuohon painonnousuun saattoi vaikuttaa enemmän isojen lihasryhmien treenaaminen puntilla. Toisaalta oon aina sanonut, että niin kauan kun kuluttaa paljon, voi ja täytyykin välillä syödä mitä tekee mieli eikä turhaan miettiä jotain hiton kaloreita. Rasti siis tähänkin!

3. Haluan venytellä enemmän.

 

KOSH! Tulihan se sieltä. Alku lähti venyttelyn suhteen ihan hyvin käyntiin ja iltaisin tulikin venyteltyä himassa telkkaria katsellessa, mutta johonkin se sitten jäi. Venyttely on tärkeää palautumisen sekä lihaskasvunkin kannalta, joten tähän täytyy panostaa jatkossa enemmän ja enemmän. Sen verran voi kuitenkin taputtaa itseänsä olalle, että jokaisen salitreenin yhteydessä etenkin jalat tulee aina venyteltyä, vaihtelevalla menestyksellä kylläkin. Ei rastia tähän.

4. Haluan nauttia elämästä.

 

Rasti! Mä en saa treenaamisesta palkkaa enkä halua, että se on liian totista vaikka se elämäntapa onkin. Aikaa on jäänyt paljon muuhunkin ja vaikka mulle treenaaminen onkin elämästä nauttimista, niin elämä ei saa pyöriä enää tässä vaiheessa sen ympärillä. Elämästä totta tosiaan tuli nautittua, kun joulukuun loppupuolella sain ensimmäisen lapseni ja muutenkin kaikki asiat on kivasti. Jei!

Kaikki mitä tarviit kunnon kehittämiseen tai ylläpitämiseen. Koira ei tosin ole pakollinen, mutta saa ainakin liikkeelle.

Keväällä en tee sen kummosempia uusia lupauksia, vaan menen samalla lailla kun syksynkin. Saliohjelmaa täytyy joka tapauksessa vähän päivitellä lähiaikoina ja keväämmällä ajattelin juoksujutuissa treenailla enemmän intervallihenkisesti. Noista jutuista voisikin kirjoitella tarkemmin jossain vaiheessa.

Tsemppiä kaikille omien treenien kanssa ja tavotteiden kanssa!

Hien hajulla,

Laamanaama

Facebook: www.facebook.com/laamanaamanmaailma
Twitter: Laamanaama
Instagram: laamanaamaofficial

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti