lauantai 6. joulukuuta 2014

Matkan suunnittelu on puoli matkaa

BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM 

Mulle tulevien matkojen suunnittelu ja etukäteisfiilistely on jo iso osa matkaa. Tulee hyvät kicksit, kun selainen hotellivaihtoehtoja, tsekkailen kuvia tai vaikka varailen futislippuja peleihin. Tuntuu kuin toinen jalka olisi jo kohteessa, vaikka reissuun olisi aikaa puoli vuotta.

Osa mun tutuista taas ei mieti yhtään mitä kohteessa tekisi eikä välttämättä edes tiedä mitä siellä on tarjolla. Siinäkään ei ole mitään väärää, mutta itse ainakin haluan olla tietoinen mitä matkakohde tarjoaa, jolloin pystyy suunnittelemaan alustavaa aikataulua. Toisaalta taas liiallinen aikatauluttaminen lomareissuilla ampuu itseään jalkaan. Kun ollaan lomalla, niin fiilispohjalta meneminen on usein paras tapa tutustua mestoihin ja silloin näkee yleensä asioita ja paikkoja, joista ei kirjat ja keskustelupalstat kerro. Etenkin turistikohteissa se onkin melkein ainoa tapa nähdä jotain lokaalia. Mun mielestä järkevintä on miettiä muutama must -juttu mitä haluaa nähdä, jakaa ne eri päiville ja muina aikoina antaa vain flown viedä.

Hetkinä jolloin mitään uutta matkaa ei ole varattu, selailen matkakirjoja paikoista joihin olisi joskus kiva mennä. Ja niitähän riittää joka puolella maapalloa. Tällä hetkellä TOP 5 tulevat matkakohteet olisivat Islanti, Toronto, Boston, Wien ja Filippiinien paratiisisaaret. Huomenna ne saattaa olla jo jotain aivan muuta.

Millä tavalla te muut matkailuhullut suunnittelette tulevia matkojanne?

Etukäteisfiilistelyä.
Facebook: laamanaamanmaailma
Twitter: Laamanaama
Instagram: laamanaamaofficial

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti