perjantai 30. lokakuuta 2015

Uuden asunnon muodonmuutos


BLOGI ON SIIRTYNYT OSOITTEESEEN LAAMANAAMA.COM (PÄIVITTYY AUTOMAATTISESTI KOLMEN SEKUNNIN KULUTTUA).

Oon enemmän liekeissä kuin Cheek ja Jari Sillanpää yhteensä. Meillä on nimittäin uusi asunto!

Kesän sinällään edullinen Latvian reissu tuli loppujen lopuksi aika kalliiksi, sillä terassilla istuessamme päätimme tehdä tarjouksen kivasta Espoossa sijaitsevasta kämpästä, jota oltiin pari kertaa käyty jo katsomassa. Tarjous meni pienen palloittelun jälkeen läpi ja terassilta läheiseen puistoon siirryttäessä homma oli jo selvä.

Oma kaksiomme, jossa oltiin reilu neljä vuotta asusteltu, oli jäämässä lapsen syntymän jälkeen vähän turhan pieneksi ja etsinnässä oli rivi- tai paritalo Espoon alueelta. Kesäkuun lopussa askel kohti espoolaista unelmaa eli paritaloa, lapsia, koiria ja katumaasturia oli jälkimmäistä vaille valmista. En tiedä saako Nissan Jukesta edes säälipistettä katumaasturiosastolla?
Koska uusi asunto vapautui vasta lokakuussa, oli meillä tai lähinnä sisustuksesta päävastuun ottaneella avokillani, liikaakin aikaa miettiä tulevia ratkaisuja, sillä jo asunnosta tarjousta tehdessämme tiesimme, että edessä olisi isoja remonttihommia etenkin alakertaan.

Lähdettiin siitä, että uuteen asuntoon haluttiin moderni ja uusi keittiö ja koska saarekkeellista versiota monet ovat kehuneet, niin päätimme sellaisen hommata. Se vaatikin sitten sen verran isoja hommia, että keittiön ja olohuoneen välisen seinän oli kaaduttava kuin suomalaisen jalkapallon arvokisaunelman. Tämä tapahtuikin lähes yhtä helposti, kun oli ammattimiehet puikoissa.
Keittiön suunnittelussa käännyimme erään Euroopan isoimpia keittiöratkaisuja myyvän yrityksen puoleen ja parissa tunnissa oli keittiö suunniteltu 3D-ohjelmalla. Pystyimme valitsemaan käytännössä kaiken itse ja keittiömalliin oli helppo tehdä pieniä fiksauksia matkan varrella.

Vanha keittiö on purettu.
Keittiön suunnittelussa olennaisinta on oikeiden mittojen ja hinnan lisäksi sen käytännöllisyys, sillä keittiön malli ja muoto ratkaisee paljon. Tietyt vaihtoehdot voitiin heti sulkea pois, koska fakta on ettei kaikkea pysty toteuttamaan mihin tahansa tilaan. Meidän uusi keittiö on malliltaan pitkä ja kapea, joten siltä pohjalta täytyi lähteä hommaa toteuttamaan. Laitteista ainoastaan asunnossa ollut jääkaappipakastin sai luvan jatkaa sopimustaan. Liesi, liesituuletin ja astianpesukone lähtivät mäkeen heti, kun keittiön purku alkoi. Uusina kodinkoneina hommattiin keittiöfirman kautta integroitu induktioliesi ja samanhenkinen XL-kokoinen astianpesukone löytyi kampanjahintaan eräästä elektroniikkaliikkeestä.

Uusi keittiö rakenteilla.
Saareke tuo laskutilaa ja tilavuutta. Saarekkeen tilalla oli aikaisemmin seinä.
Laminaatit on juntattu kiinni ja keittiö alkaa rakentumaan.
Alakerrassa toinen täysin uusiksi mennyt juttu oli lattia. Vanhan liiton parketti sai luvan vaihtua tyylikkääseen ja kulutusta paremmin kestävään laminaattiin. Lattia erottuu kivasti valkoista keittiön kaapistoa ja tummaa tasoa vasten. Sama laminaatti iskettiin myös yläkerran kahteen makuuhuoneeseen.

Alkuperäinen olohuone remonttikamojen keskellä.
Yläkerran makkareissa seinät maalattiin ja lattiat laminoitiin.
Koska keittiö sekä lattiat oli uusittu, niin seinät sekä katto piti tietysti maalata. Olohuoneen seinät haluttiin paperisävyisellä maalilla, mutta keittiön takaseinään väriksi valikoitui harmahtava Piazza värisävy. Alakerran värimaailma on tosi vaalea, mutta kontrastia saa aikaan verhoilla, tauluilla ja muilla sisustushommeleilla.

Remonttireiska hoiti apureineen reilussa viikossa kaiken muun, mutta portaiden maalaus jäi mun ja kahden frendin jobiksi. Mäntyportaiden hiominen, pohjustus ja maalaus oli aikamoinen urakka, mutta kolmessa päivässä tuli valmista. Lakkapintainen porras vaati hyvän hionnan, jotta maali tarttuu paremmin ja tasaisemmin. Alusmaalina käytettiin Otex Akvaa, joka kuivuu reilussa tunnissa. Sävytettyä Betolux Akvaa rykäistiin päälimaaliksi ja hyvä tuli vaikka ite sanonkin. Askelmat vaativat ala- ja yläpuolelta kaksi maalauskertaa, mutta pystypuihin tehtiin vain yksi kerros. Pikkaisen joutui jälkikäteen tosin paikkailemaan eikä toinen kerros olisi haitaksi ollut. Tsekatkaas itse millä lailla portaiden ja koko alakerran ilme muuttui maalauksen yhteydessä!

Vanhat portaat.
Pohjustus osittain tehty.
Maalauksen nihkeimmät kohdat oli pystykarmit ja osittain piilossa olevat kohdat.
Ensimmäinen kierros maalattu. Seinäkaiteet oli helpoin maalata irrotettuna.
Kämpän remontti kesti noin 10 päivää. Kaikki tilatut tavarat tulivat aikataulussa, mutta muutama matkan varrella tullut yllätys keittiön purkuun ja maalaukseen liittyen aiheutti remonttimiehille hieman lisätöitä.

Tässä vielä kuvamatskua rempan eri vaiheista sekä aina niin hauskoja ennen ja jälkeen kuvia. Kiitos tuhannesti kaikille, jotka on auttanut asunnon remontin kanssa, ei ois mun taidoilla koskaan valmistunut! Ja erityiskiitos värisävyt ja yksityiskohdat valinneelle avovaimolleni Johannalle, joka ei antanut mun tyhmien mielipiteiden vaikuttaa lopputulokseen :)

Alkuperäinen keittiö
Tuon seinän poistaminen oli ykkösprioriteetti.
Vanha keittiö olohuoneesta katsottuna.
Sama mesta, mutta keittiö hitusen erinäköisenä. Remppa- ja siivouskamat tosin vielä levällään.
Uunin vasemmalle puolelle tulee kiinni vielä integroidun astianpesukoneen kansi.

Uunikin on ihan vimpan päälle.
Vähän paska kuvan laatu, mutta tästä lähdettiin olohuoneen kanssa.
Ja tässä tulos. Olohuone takapihan ovelta kuvattuna. Tulipa valoisaa! Aaltopahvit askelmien muuttosuojana.
Portaat ilman suojakaiteita, koska kamojen roudaus ylös helpompaa noin.
Ennen..
..jälkeen!
Mitäs diggaatte? Mä oon ainakin tosi tyytyväinen!

-Laamanaama
____________________________

Pistähän seurantaan mun Instagram -sivut, jossa näet ensimmäisenä tässäkin blogissa olleita kuvia. Facebookissa taas pysyt ajan tasalla uusista postauksista ja Twitterissä lähinnä penkkiurheiluun ja matkailuun liittyvissä jutuissa. Tervetuloa mun maailmaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti